acoperiș de calitate = casă sănătoasă

Acoperișul unei case asigură prin izolațiile înglobate, atât un confort termic pentru spațiul de la mansardă, cât și protecție împotriva intemperiilor. 

Specialiștii din domeniu ar spune că prin formă și orientarea pantelor, prin culoarea și textura materialului din care este realizat, acoperișul reprezintă cartea de vizită a proprietarului unei case. Este elementul arhitectural care atrage privirea și oferă prima impresie. Dincolo de aspectele estetice, încă din faza de proiectare este foarte important ca acoperișul casei să beneficieze de un sistem de hidro și termoizolare.

Etanșeitatea la apă, la pierderile de căldură și chiar la pătrunderea zgomotului din exterior sunt cele mai importante aspecte ce contribuie la durabilitatea construcției, confortul termic de la interior și economia de energie necesară climatizarii

Un alt aspect important este ansamblul sistemului de termoizolație mai ales în cazul în care, sub acoperiș, este amenajat un spațiu de locuit. Mulți proprietari știu astăzi să prețuiască spațiul de locuit de sub acoperiș, iar un sistem termoizolant le oferă o temperatura constantă și confortabilă la mansardă. Termoizolarea acoperișului împiedică inclusiv umezeală să pătrundă în acest spațiu, dar important de reținut este faptul că orice structura de acoperiș trebuie prevăzută cu o barieră de vapori. De fapt, sub învelișul exterior al acoperișului se află un acoperiș secundar care pe lângă rolul de a termoizola casă la acest nivel, mai are și rolul de a împiedică pătrunderea apei în termoizolație, provenită din ploi torențiale sau topirea zăpezii.

 

Ai nevoie de ajutor?