Tot ce trebuie să știi despre sistemul pluvial

Indiferent de tipul de acoperiș și învelitoarea folosită, sistemul pluvial este reprezentat de totalitatea elementelor care realizează funcțiile de colectare și eliminare a apei provenite din precipitații. Montarea unui sistem pluvial nu este o recomandare, ci o obligație, astfel asigurându-se o protecție corespunzătoare a clădirii și eliminând orice efecte devastatoare ce pot fi cauzate de prezența apei meteorice.

O casă care nu beneficiază de un sistem pluvial corect dimensionat și instalat, adaptat tipului de construcție, se va confruntă cu infiltrațiile de apă, fenomen ce va conduce la deteriorarea zidăriei și a celorlalte straturi aplicate pe această, iar în final se va răsfrânge asupra calității aerului, în cazuri grave ducând la apariția mucegaiului și chiar a igrasiei. Pe lângă o izolare temeinică efectuată asupra fiecărei părți a construcției, sistemul pluvial vine să asigure protecția și păstrarea calității finisajelor.

Din punct de vedere al materialelor din care se realizează un sistem pluvial există două tipuri de sisteme pluviale:

Sistem pluvial din oțel și

sistem pluvial din plastic (PVC).

Dacă plasticul este deja binecunoscut că având o rezistență mai mică la radiația solară, decolorarea sau „coacerea” materialului fiind principalele cauze ale degradării, variantele din oțel (zincat sau vopsit) au o durata de viață foarte ridicată, beneficiind în timp de o garanție a păstrării caracteristicilor mecanice și păstrarea aspectului.

Jgheaburile și burlanele trebuie curățate de frunze și alte resturi vegetale pe parcursul întregului an. În cazul în care nu se efectuează această operațiune, burlanele riscă să se deterioreze. Parafrunzarele pentru jgheaburi pot garanta un burlan curat și te pot scuti de această operațiune.

Ai nevoie de ajutor?